На які цілі раціонально отримувати банківський кредит?

На які цілі раціонально отримувати банківський кредит?
Loader

Куди краще звернутися: в МФО чи в банк? Це питання, яке хвилює багатьох позичальників, а особливо тих, хто хоче взяти кредит вперше.

"У банку вигідніше!" "У банку дешевше!" "У банку безпечніше!" Чуються з усіх боків поради "всезнайок". Так, є цілі, на які дійсно раціональніше взяти кредит в банку, але бувають випадки, коли краще звернутися в МФО. Давайте про це поговоримо!

Коли потрібно йти до банку?

Якщо пояснювати простими словами, то в банку вигідно брати кредит на щось велике. Тобто, якщо мова йде про велику суму, яку ви збираєтеся повертати кілька років. Що це може бути?

  1. Кредит на нерухомість.
  2. Кредит на автомобіль або будь-який інший транспорт.
  3. Кредит на ремонт в квартирі або на покупку меблів.
  4. Кредит на бізнес.
  5. Кредит на закупівлю обладнання.

Тобто, суму від 30 тис. гривень краще брати в банку.

Особливості оформлення кредиту в банку:

  • сума: від 5000 гривень і вище;
  • термін: від 30 днів;
  • документи: паспорт, ІПН, довідка про доходи;
  • оформлення: 1-2 дня;
  • відсоткова ставка: до 36% в рік.

Отримати кредит в банку можуть громадяни України віком від 18 років. Офіційне працевлаштування — обов'язкове. Залежно від суми кредиту банк може вимагати і інші документи: свідоцтво про шлюб, документ, що підтверджує наявність майна у власності, військове посвідчення. Деякі кредитні програми передбачають заставу та залучення поручителів.

Банку потрібен час, щоб перевірити інформацію про позичальника. Тому відповідь ви можете отримати через кілька днів після звернення. Заявки зазвичай подаються у відділеннях, але деякі банки допускають також і онлайн-оформлення. Однак вас все одно можуть запросити до відділення для укладення договору, передачі довідок, невеличкої бесіди.

Мінусами оформлення кредиту в банку є черги, довгі анкети, відсутність можливості отримати кредит без довідки з роботи і з поганою кредитною історією. Імовірність схвалення становить 50-70%.

Але зате, пройшовши всі етапи і отримавши схвалення, ви зможете здійснити велику покупку, про яку мріяли. Повертати гроші потрібно буде невеликими платежами, протягом того терміну, який буде вказаний в договорі.

Кредит в МФО: коли це вигідно?

Мікрофінансові компанії — це організації, які дозволяють отримати в борг невелику суму на короткий термін. Сюди варто звертатися, якщо потрібна невелика сума: від 500 гривень до 20 тисяч. Термін погашення зазвичай становить 1 місяць.

З документів для оформлення мікрокредиту потрібні тільки паспорт та ІПН. Довідка з роботи не вимагається. Отримати схвалення можна незалежно від того, скільки заробляє позичальник, працює він офіційно чи ні, має позитивну кредитну історію чи зіпсовану. Рівень схвалення досягає 95-97%. Гроші видаються швидко.

Якщо людина не може вчасно повернути борг, їй надається послуга пролонгації. Це дозволяє уникнути нарахування пені, штрафів та зберегти кредитну історію в належному вигляді.

Так, відсоткова ставка в МФО вища, ніж в банках. Зате позичальник може заощадити свій час: отримати кредит без паперової тяганини і зайвих питань.

Кредит від Аміго! Як у кума, тільки довше!

Аміго — це дуууже довгий кредит, який можна отримати під лояльний відсоток відразу на картку. Це “золота середина” між банківським кредитом і мікропозикою. Тут можна отримати в борг до 30 000 гривень на термін від 90 до 360 днів. Цілі — будь-які. Ви можете взяти кредит на відпустку, на покупку побутової техніки, на дизайнерський ремонт, оплату за навчання або дороге лікування. Головний плюс в тому, що гроші не потрібно повертати швидко, як в МФО. Позикою можна користуватися довго, рівно стільки, скільки вам потрібно, хоч цілий рік. Незважаючи на це, кредит видається без зайвих перевірок і всього за кілька хвилин. Ну хіба це не те, що ви хотіли?

Висновки

Банківський кредит — це звичайно добре. Це впевненість, безпека, надійність... Це вигідно, якщо гроші потрібні на велику покупку і на дуже довгий термін — від 1 року. Але якщо вам потрібно всього кілька тисяч до зарплати — краще звернутися в МФО. Це буде набагато швидше і набагато простіше.

Аміго — це "золота середина". Коли в банк звертатися не хочеться, або коли там відмовляють, можна постукати до нас і отримати швидку і в той же час дуууже довгу позику.

Автор: Сервіс “Amigo”
30.10.2021
views
1117  переглядів
shares
0